Patchwork & Quiltdagen 2020

0
961

Op 2, 3 & 4 oktober 2020 is het weer zo ver, de Patchwork & Quiltdagen in De Broodfabriek Rijswijk. De beurs waar kleurrijke lapjes stof zijn omgetoverd tot prachtige dekens, oftewel quilts. Een veelzijdige hobby waarbij alles draait om textiel en
je eigen fantasie. Maak kennis met de vele quilttechnieken, bekijk prachtige tentoonstellingen en leer meer tijdens de vele workshops. 2020 is het Grungejaar. Dat wordt gevierd met een feestelijk Grunge plein waar van alles te doen is rond deze stoffencollectie. Ook is er een inspiratiecafé en een tentoonstelling van Grunge quilts. Lees hieronder snel verder voor meer informatie over het Grunge Inspiratiecafé.

Quilt & Zo bij de Patchwork & Quiltdagen
Natuurlijk is Quilt & Zo daar ook aanwezig! Doe mee met de winactie en maak kans op 2 toegangskaarten voor dit leuke evenement! Liever niet in afwachting zitten? Bestel nu je kaarten met de speciale kortingscode 2020QENZO via patchworkenquilt.nl.

Grunge Inspiratiecafé
Het jaar 2020 is uitgeroepen tot Grungejaar. De Grungestoffen van Moda vormen een veelzijdige basiscollectie, die inmiddels uit meer dan 200 kleuren bestaat. Naast de basis zijn er varianten met stippen, sterren, metallics en dubbelbrede soorten. Grunges worden gekenmerkt door subtiele vlekken en vegen. Dit maakt ze levendig en minder hard. Het zijn daarmee ideale combinatiestoffen in een quilt. Door hun veelzijdigheid zijn ze geschikt voor elke vorm van quilten: modern, traditioneel en art.

Tijdens de Patchwork en Quiltdagen wordt het Grungejaar gevierd met een feestelijk Grunge plein. Er is van alles te doen rond deze stoffencollectie, die hiermee echt in het zonnetje wordt gezet. Eerste kennismaking of al lang verliefd op de Grunges? Je mag dit beslist niet missen! In het Inspiratiecafé is van alles rond de Grungecollectie te zien en te beleven. Alle 200 Grunge kleuren worden op spectaculaire wijze getoond, er zijn gezellige zitjes en nog veel meer.

Grunge Tentoonstelling
Grunges passen goed bij elkaar, maar ook bij prints, bij batiks, bij zelf geverfde stoffen en dat willen we graag laten zien. Daarom komt er een tentoonstelling met Grungequilts, die net zo veelzijdig zal zijn als de toepassingen van de Grunges.

Voor deze tentoonstelling roept de organisatie jou op een werkstuk beschikbaar te stellen waarin Grungestoffen zijn toegepast. Klein of groot, het formaat maakt niet uit. Enige voorwaarde is dat het werkstuk voor minstens de helft uit Grungestoffen bestaat. Wellicht heb jij wel wat gemaakt met de grungestoffen van het Quiltkompas, die Quilt & Zo als welkomstgeschenk heeft voor nieuwe abonnees. Een unieke kans om jouw project tentoon te stellen!

Kijk voor meer informatie op patchworkenquilt.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here